Червен фасул с ориз по индийски

Постно ястие с букет от азиатски подправки, поднесено върху канапе от ароматен ориз "Басмати"
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г сварен червен фасул
3-4 стръка магданоз
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 домат
2 с. л. олио
1 с. л. настърган джинджифил
1 ч. л. куркума
1 ч. л. къри
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. смлян кориандър
1/2 ч. л. смлян кимион
сладък или лют червен пипер на вкус
200 г ориз "Басмати"
2-3 зърна карамфил
1 дафинов лист
2 щипки канела
1-2 щипки кимион на зърна
2 с. л. маргарин


Начин на приготвяне:
1
Червен фасул с ориз по индийски
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват заедно с джинджифила за няколко минути в сгорещеното олио.
2
Червен фасул с ориз по индийски 2
Поръсват се с куркума, къри, кимион, кориандър и червен пипер, като се разбъркват енергично.
3
Червен фасул с ориз по индийски 3
Прибавят се нарязаният на едри кубчета домат и свареният червен фасул.
4
Червен фасул с ориз по индийски 4
Посолява се, залива се с 1 ч. ч. вода, разбърква се и се оставя да къкри около 10 минути.
5
Червен фасул с ориз по индийски 5
Оризът се измива няколко пъти със студена вода, докато падне нишестето, след което се залива с нова вода и се оставя да престои около 20 минути.
6
Червен фасул с ориз по индийски 6
Маргаринът се загрява за 1-2 минути, слагат се зърната карамфил и кимион, поръсва се с канела, добавя се дафиновият лист и се запържва.
7
Червен фасул с ориз по индийски 7
Оризът се сипва в овкусената мазнина, разбърква се и се посолява леко.
8
Червен фасул с ориз по индийски 8
Залива се с 1 1/2 ч. ч. вода, изчаква се да кипне, след което силата на котлона се намалява на най-ниска степен и оризът се оставя да къкри, докато набъбне.
9
Червен фасул с ориз по индийски 9
Фасулът се поръсва с наситнения магданоз, разбърква се и се оттегля от котлона. Сервира се върху канапе от сварения ориз.
10
Червен фасул с ориз по индийски 10
Съвет: При готвене на ориз "Басмати" съотношението е една част ориз към 1 1/2 части вода, при условие че оризът е киснат предварително във вода.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2014
Много вкусно се получи! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: