Червена леща с моркови и лук

Дата: 29.10.2014
Източник: Десислава
ТИТЛА: Чирак
Червена леща с моркови и лук
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. червена леща
2 глави лук
моркови
2 скилидки чесън
250 г масло
1 домат
кимион
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Червена леща с моркови и лукНарежете морковите и лука, докато загреете маслото.
2
Червена леща с моркови и лук 2Изсипете така нарязаните зеленчуци в разтопеното масло, добавете малко вода и оставете да се задушат.
3
Червена леща с моркови и лук 3Обелете един среден домат, нарежете го на кубчета, заедно с две скилидки чесън и го добавете при лука и морковите, когато са вече омекнали. Добавете сол и кимион на вкус.
4
Червена леща с моркови и лук 4Налейте около литър - литър и половина вода и оставете да заври. Добавете лещата. (Червената леща е готова за около 8 минути.) Добавете към почти готовата леща задушените зеленчуци и овкусете с още сол и кимион.
5
Червена леща с моркови и лук 5Насладете се на готовата бърза и здравословна супа.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2015
Сготвих я в тенджерата под налягане и стана на каша, но пък за сметка на това много вкусна. За пръв път ям леща.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2015
Чудесна стана, само че аз я пасирах :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


304 ДУШИ ОНЛАЙН
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта