Червена леща със спанак и масала

Дата: 13.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г червена леща
200 г домати на кубчета (от консерва)
100 г спанак
200 мл кокосово мляко
2 скилидки чесън
1/2 глава червен лук
1 с. л. олио
за пастата „Масала“:
1 връзка пресен кориандър
50 г пресен джинджифил
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. фъстъчено олио
1 с. л. червен пушен пипер
3 ч. л. гарам масала
1 ч. л. сол
1 1/2 ч. л. кориандър на зърна
1 1/2 ч. л. кимион на зърна
 

Начин на приготвяне:
1
Червена леща със спанак и масалаКимионът и кориандърът се смилат в блендер. Добавя се обеленият и нарязан на кубчета джинджифил и отново се смила.
2
Червена леща със спанак и масала 2Прибавят се гарам масалата, олиото, доматеният концентрат и пушеният пипер, и отново се смила. Накрая се посолява, слагат се листенцата кориандър, смила се и пастата е готова.
3
Червена леща със спанак и масала 3Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото.Прибавят се 2 с. л. от пастата „Масала“ и се запържва.
4
Червена леща със спанак и масала 4Сипва се лещата,наливат се доматите, кокосовото мляко и около 400 мл вода. Вари се 15–20 минути на слаб огън.
5
Червена леща със спанак и масала 5Около 5 минути преди да се дръпне от огъня, се слага и накълцаният спанак.




Съвети:
По желание се поднася със запечено на грил тиган пилешко, сварен жасминов ориз и кисело мляко.
Останалата паста „Масала“ се съхранява в хладилник.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2016
Албена, гарам масала е смес от билки и подправки, с тютюнев цвят и силен аромат, която се използва най-често за ястия с месо. Продава се като готова смес в специализираните магазини за подправки, но също така може да се приготви и в домашни условия. Има различни рецепти за състава на подправката, като повечето от тях съдържат черен кардамон, канела, карамфил и кимион, а също и копърово семе и зелен кардамон. Гарам масала се приготвя, като подправките се запичат на сух тиган, за да разгърнат пълния си аромат. След това се оставят да се охладят и се смачкват в хаванче. Тази смес издържа няколко месеца.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2016
Каква е тази гарам масала?От къде се купува? Може ли да се направи?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


323 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта