Червена риба тон с черен ориз и домати

Дата: 24.11.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 филета червена риба тон
микс от пипери на вкус
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 1/2 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
1 к. ч. черен ориз
10 листа босилек
2 скилидки чесън
2 парчета резене
2 домата
3 бр. пресни аспержи
зeхтин и морска сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Червена риба тон с черен ориз и доматиОризът се слага в тенджера, залива се с 500 мл вода и щом кипне, се налива зехтинът, поръсва се със захар и сол. Свареният ориз се прецежда от водата и се запържва в 1 ч. л. маргарин, който е овкусен със скилидка чесън.
2
Червена риба тон с черен ориз и домати 2Аспержите се почистват, основата им се подостря и се бланшират в кипнала подсолена вода. След това се запържват кратко в 1 с. л. предварително загрят маргарин и се посоляват.
3
Червена риба тон с черен ориз и домати 3Рибните филета се поръсват с морска сол и микс от пипери, поливат се с малко зехтин и се пекат на предварително загрят грил тиган, по около 2-3 минути от всяка страна. На грил тигана се запичат и парчетата резене.
4
Червена риба тон с черен ориз и домати 4Доматите се обелват, почистват се от семето и се нарязват на малки кубчета. Подправят се с наситнените скилидка чесън и листа босилек, поливат се със зехтин и се посоляват.
5
Червена риба тон с черен ориз и домати 5Порцията се оформя, като филетата се поставят в основна чиния, отстрани се нареждат парчетата резене и между тях се слагат домати. Сипва се оризът (по желание може да се оформи с метален пръстен) и най-отгоре се поставят аспержите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта