Червено кадифе в чаша

Дата: 01.03.2013
Източник: Бон Апети
Червено кадифе в чаша
 
Необходими продукти:
за блата:
2/3 ч. ч. брашно
4 яйца (размер L)
1 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. л. сладкарска червена боя (на прах)
2 с. л. какао
1/4 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. бакпулвер
1 есенция ванилия
1 щипка сол
за крема:
600 г заквасена сметана
400 г пълномаслена извара (фина)
200 г пудра захар
300 г замразени вишни
50 мл тъмен ром
 

Начин на приготвяне:
1
Червено кадифе в чаша
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват с миксер с половината от захарта и ванилията, докато побелеят.

 


2
Червено кадифе в чаша 2
Червената боя се разтваря в прясното мляко. Добавя се към разбитите жълтъци, след това се сипват солта, бакпулверът, содата, брашното и какаото.

 

 


3
Червено кадифе в чаша 3
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар.

 


4
Червено кадифе в чаша 4
Белтъците се прибавят към сместа и внимателно се разбърква със силиконова бъркалка.

 


5
Червено кадифе в чаша 5
Тестото се прехвърля в плитка тава, върху която има пергаментова хартия.

 


6
Червено кадифе в чаша 6
Блатът с пече се в загрята на 190 градуса фурна, без вентилатор, за около 15 минути. След това се охлажда.  

 


7
Червено кадифе в чаша 7
В купа се смесват изварата, заквасената сметана и захарта, разбиват се много добре с телена бъркалка, ако е необходимо се прекарват през цедка. Вишните се отпускат на стайна температура и се заливат с рома.

 


8
Червено кадифе в чаша 8
Блатът се нарязва с рингове с размер на чашите, в които ще се поднесе десерта.

 


9
Червено кадифе в чаша 9
В чашите се слага червен блат, отгоре малко вишни, след това бял крем, червен блат, вишни, блат, като се завършва с крем и една вишна. По желание се украсява с листенца мента.


 




Съвет: За да не се пързаля хартията в тавата за печене, с четка намажете тавата с малко от сместа и тогава сложете хартията, тя се залепва.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2015
Фина е италианската изварата рикота. Тя не гладка, без зрънца и е много подходяща за кремове. Вече 2 пътя правих десерта- единия път като торта и вместо череши сложих горски плодове- стана чудесна и двата пъти!
2.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Страхотен десерт!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Каква извара се има в предвид-под финна?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта