Червено рибно къри

Гост: Наско от Б.Т.Р.
Източник: Бон Апети
Дата: 24.01.2009
Червено рибно къри
 
Необходими продукти:
2 лаврака
2 скилидки чесън
1 глава кромид лук
1 зелена чушка
1/2 консерва кокосово мляко (150-200 мл)
5-6 с. л. олио
2-3 с. л соев сос
1 с. л. оцет
2-3 ч. л. паста червено къри
1 ч. л. захар



Начин на приготвяне:
1
Червено рибно къри
Лавракът се почиства от вътрешностите и от люспите и се разрязва на 3-4 парчета.
2
Червено рибно къри 2
Парчетата лаврак се посоляват.
3
Червено рибно къри 3
Лукът и чесънът се нарязват надребно, а чушката се нарязва на ленти, след което се запържват в сгорещено олио.
4
Червено рибно къри 4
Пържат се 2-3 минути и се подправят с червената къри паста и захарта.
5
Червено рибно къри 5
Полива се със соев сос и оцет и се слагат парчетата лаврак с кожата нагоре.
6
Червено рибно къри 6
Разбърква се около 1 минута и се сипват 2 ч. ч. гореща вода и кокосово мляко.
7
Червено рибно къри 7
Ястието се оставя да къкри на слаб огън около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: