Чешки колачета

Дата: 10.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
1 яйце
250 мл прясно мляко
70 г захар
80 г краве масло
35 г жива мая
1/2 ч. л. сол
кората от 1 лимон
брашно за размесване
за плънката от рикота:
250 г сирене „Рикота”
1 яйце
3 с. л. пудра захар
50 мл животинска сметана
1 с. л. амарето
за плънката от круши:
2 круши
1 1/2 ч. ч. захар
50 мл животинска сметана
10 г пектин
сокът и кората от 1 портокал
2 с. л. сок от лимон
за плънката от ябълки:
5 бр. червени ябълки (твърди и леко кисели)
1/2 ч. ч. захар
250 мл ябълков сайдер
2 с. л. сок от лимон
за плънката от мак:
100 г маково семе
50 г захар
100 мл животинска сметана
за гарниране:
стафиди
 

Начин на приготвяне:
1
Чешки колачета
Маята се разтваря в затопленото мляко заедно с 1 с. л. от захарта. Оставя се да шупне.

 


2
Чешки колачета 2
Брашното се пресява и към него се прибавя настърганата кора от лимона. Слагат се захарта, яйцето и солта. Сипват се шупналата мая и разтопеното масло и се разбърква с лъжица в купата, докато сместа се уплътни.

 

 


3
Чешки колачета 3
После се прехвърля върху набрашнен плот и се замесва меко и еластично тесто. Поставя се в набрашнена купа, поръсва се брашно, покрива се фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

 


4
Чешки колачета 4
Разделя се на топки по 60 г. Те се подреждат в 2 тави, покрити с хартия за печене и се сплескват леко.

 


5
Чешки колачета 5
За плънката от рикота, всички продукти се слагат в купа и се разбърква със силиконова шпатула до хомогенизиране.  

 


6
Чешки колачета 6
Крушите за плънката се обелват, почистват се и се пюрират в блендер.

 

 


7
Чешки колачета 7
В касерола се смесват пюрето от круши, сметаната, лимоновият сок, настърганата кората от портокала и сокът му, и пектинът. Кипва се на силен огън. Добавя се захарта и щом сместа се сгъсти, се дърпа от котлона.

 


8
Чешки колачета 8
За плънката от ябълките, плодовете се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се в касерола заедно със сайдера и лимона и се готвят на слаб огън за 20 минути или докато ябълките омекнат.

 

 


9
Чешки колачета 9
Пасира се и се добавя захарта. Връща се на котлона и се готви на слаб огън, докато пюрето се сгъсти. Дърпа се от огъня и се оставят да се охлади.

 

 


10
Чешки колачета 10
За плънката от мак, семена се смесват със захарта и сметаната в касерола. Готви се на слаб огън 10 минути. След това се охлажда.

 

 


11
Чешки колачета 11
Върху колачетата се слага от различните плънки по желание, могат и да се комбинират. Слагат се и стафиди.  

 


12
Чешки колачета 12
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто кафяв цвят, за 15 минути.

 

 



Съвети: Ако ви остане от плънките, можете да ги използвате за намазване върху всякакви тестени закуски.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта