Чеснови балони

Дата: 27.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакетче суха мая
250 г брашно
160 мл топла вода
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
150 г роле „Трапезица“
за чесновото масло:
10 скилидки чесън
50 мл зехтин
125 г краве масло
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чеснови балониЧесънът се полива със зехтина и се пече на 180 градуса за 15 минути. След това се пасира.
2
Чеснови балони 2Магданозът се наситнява и се смесва с размекнатото масло и чесъна. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Чеснови балони 3Увива се във фолио за свежо съхранение като бонбон и се замразява.
4
Чеснови балони 4Маята се разтваря в малко от водата, заедно със захарта. Оставя се да шупне.
5
Чеснови балони 5В купа се сипват брашното и солта. Добавят се шупналата мая, водата и зехтинът.
6
Чеснови балони 6Замесва се еластично тесто, което се оставя да втаса.
7
Чеснови балони 7Втасалото тесто се оформя на малки топки и пак се оставя да втаса.
8
Чеснови балони 8Фурната се загрява на 250 градуса. Хлебчетата се пекат за 7–8 минути, до златисто.
9
Чеснови балони 9Изваждат се в купа, добавят се 2–3 с. л. от маслото. Разбъркват се и се изсипват в тава. Пекат се за 4–5 минути на 180 градуса.
10
Чеснови балони 10Хлебчетата се поднасят с ролето.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2014
давам на детето ми да яде следобед от тях и ги обожава
6.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Супер!
5.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2014
Много лесни и вкусни хлебчета! Правя ги вече няколко пъти. Превърнаха се в любимите ни питки за мини сандвичи
4.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2014
страхотни са !!!
3.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2014
Станаха страхотни и супер лесни! Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта