Чеснови хлебчета с патладжани

Дата: 24.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
300 мл прясно мляко
1/3 кубче жива мая
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 патладжан
6 скилидки чесън
4 стръка магданоз
6 с. л. зехтин „Екстра върджин“
6 с. л. зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чеснови хлебчета с патладжаниПатладжанът се реже на 8 шайби, които се намазват с 2 с. л. от зехтина и се пекат около 30 минути на 180 градуса.
2
Чеснови хлебчета с патладжани 2Брашното се смесва със солта и се пресява. Маята се разтваря в малко от затопленото мляко заедно със захарта и се оставя да шупне.
3
Чеснови хлебчета с патладжани 3Останалият зехтин, маята и останалото прясно мляко се сипват към брашното, замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
4
Чеснови хлебчета с патладжани 4От тестото се оформят 8 еднакви по големина топки, сплескват се леко и се подреждат в тава с незалепващо покритие или покрита с хартия за печене. Върху всяка питка се поставя по една шайба патладжан и леко се притискат. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат за 30 минути.
5
Чеснови хлебчета с патладжани 5Чесънът се наситнява и се смесва със скълцания магданоза, зехтина и сол на вкус. Сместа се разпределя върху питките.
6
Чеснови хлебчета с патладжани 6Пекат се 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта