Чесново хлебче

Дата: 29.10.2013
Източник: Людмила Илиева
ТИТЛА: Чирак
Чесново хлебче
 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г пресято брашно
1 яйце
1 кофичка кисело мляко
1 с. л. сол
1 ч. л. захар
1/2 кубче разтворена в топла вода мая
1 щипка сода бикарбонат
2/3 с. л. олио
за намазване:
2 - 3 с. л. разтопено масло
5 скилидки чесън
2 - 3 с. л. магданоз или шарена сол
 

Начин на приготвяне:
1
От продуктите за тестото се омесва меко тесто.
2
Оформя се като за пица. Може по желание да се оформят малки кръгли питки.
3
Оформеното тесто се слага в предварително намазнена и набрашнена тава.
4
Маслото се смесва с малко олио, за да не загори и се добавя шарената сол, магданозът и счуканите на каша скилидки чесън. Разбърква се добре и питката се намазва.
5
Пече се в умерена фурна до зачервяване.
6
По желание малко преди да се извади, върху чесновото хлебче може да се настърже кашкавал или топено сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2016
Сготвих (с лимецово брашно) и си облизахме пръстите :)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2013
Чесновото хлебче, с неговите безброй аромати и богат аромат, е нещо , което ме зарежда с енергия и много положителни мисли. Чудесна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


263 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта