Чили кон карне

Дата: 03.01.2003
Източник: Бон Апети
Чили кон карне
 
Необходими продукти:
500 г телешко месо
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион
5 с. л. олио
200 г царевица
200 г стерилизирани домати
1 люта червена чушка
2-3 печени червени чушки
1 консерва червен боб (200-300 г)
1 консерва бял боб (200-300 г)
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 голяма глава кромид лук
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Чили кон карнеЛукът, чесънът и зелената чушка се нарязват наситно и се запържват в олиото за 1-2 минути. След това се добавя каймата и се пържи, докато покафенее.
2
Чили кон карне 2Прибавят се подправките, двата вида боб, стерилизираните домати, лютата чушка, нарязаните печени чушки.
3
Чили кон карне 3Накрая се сипва царевицата, наливат се 200 мл гореща вода и се похлупва. Ястието се задушава 5-6 минути, след което е готово за сервиране.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Едно любимо и лесно за приготвяне ястие! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


315 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта