Чили кон карне

Дата: 02.05.2011
Източник: Бон Апети
Чили кон карне
 
Необходими продукти:
500 г кайма (60% телешко и 40% свинско)
1 с. л. олио
1 глава лук (голяма)
4–5 скилидки чесън
3–4 люти чушки (печени)
400 г домати от консерва
200 мл доматен сос
400 г бял боб от консерва
400 г червен боб от консерва
2 дафинови листа
1 ч. л. кимион
сол на вкус
заквасена сметана за гарниране
за салцата „Pico de Gallo“:
1 домат
1 зелена чушка
1/2 глава лук
1 люта чушка
зехтин, сол, чесън на прах и пресен кориандър на в
 

Начин на приготвяне:
1
Чили кон карне
В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се задушават за 15 минути каймата и нарязаните наситно лук и чесън заедно със 100 мл вода. Бърка се често, докато водата се изпари.


2
Чили кон карне 2
Добавят се доматите от консерва, доматеният сос, лютите чушки и подправките и се бърка до сгъстяване на соса.


3
Чили кон карне 3
Прибавят се двата вида боб и ястието се оставя да къкри на тих огън около 1  час.


4
Чили кон карне 4
Салцата се приготвя, като доматът, зелената чушка, лютата чушка и лукът се режат наситно.


5
Чили кон карне 5
Смесват се, към тях се прибавят зехтин, сол, чесън на прах и наситнен пресен кориандър и всичко се разбърква добре.


6
Чили кон карне 6
Ястието се сервира, гарнирано с лъжица заквасена сметана и лъжица салца „Pico de Gallo“.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2016
Много вкусно се получи
1.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2014
Много добра рецепта. Често го правя.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта