Чипс от картофи

Хрупкави, печени, с аромат на зехтин
Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2011
Чипс от картофи
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
морска сол, зехтин и червен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Чипс от картофи

Картофите се обелват и се нарязват на тънки филийки, на ренде.


2
Чипс от картофи 2

Подреждат се една до друга върху хартия за печене и се овкусяват със сол, зехтин и червен пипер. Пекат се на 130 градуса за 1 час и 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2017
Звездица, такива трябва да са градусите - за оптимален резултат. Може просто да сложиш наведнъж във фурната повече от една тава .
5.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2017
Ама моля ви се, 1кг картофи, нарязани на много тънко ще заемат точно три тави. Да не би да пека във фурната за 4,5 часа две порции картофки? Не може ли градусите да са по-високи, за да се съкрати времето за печене?)))
4.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2016
Може би печенето им е много като време, иначе се получи много добре
3.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Стават уникални дори само с червен пипер и сол :)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2014
Направих ги класически - само със сол, но в два варианта печен и пържен. Пържих ги във фритюрник (без капак). Тънкостта тук е да не ви залепнат парчетата едно за друго. За това ги пускайте едно по едно в мазнината. Стават много бързо, внимавайте да не ви изгорят. На мен вторият вариант ми харесва повече.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: