Чирпанска баница

Дата: 22.11.2008
Източник: Бон Апети
Чирпанска баница
 
Необходими продукти:
800 г брашно
250-300 мл вода
2-3 с. л. олио
1 ч. л. сол
500 г сирене
5 яйца
2 с. л. кисело мляко
3/4 ч. л. сода
 

Начин на приготвяне:
1
Чирпанска баницаБрашното се омесва със солта, сипват се 1-2 с. л. олио и 250-300 мл вода и се разбърква.
2
Чирпанска баница 2Тестото се разделя на 6 обги (малки топчици) и се оставя да почине около 2 часа.
3
Чирпанска баница 3Киселото мляко се смесва в купа със содата и яйцата.
4
Чирпанска баница 4Добавя се натрошеното сирене.
5
Чирпанска баница 5Обгите се разточват с помощта на точилка.
6
Чирпанска баница 6Намазват се с разтопено масло и се нанася плънка, след което се навиват на рула и се подреждат в тава за печене.
7
Чирпанска баница 7Витите кори се намазват с масло и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта