Чийзкейк „Мохито“

Дата: 30.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
150 г обикновени бисквити
100 г бял шоколад
50 г краве масло
за крема:
700 г крем сирене
400 г заквасена сметана (20% масленост)
1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 г)
1 лайм
50 мл светъл ром
1/2 пакетче желатин (5 г)
1/2 връзка мента
1 ванилия
за ментовото желе:
150 мл ментов сироп
1/2 връзка мента
1 лайм
30 мл светъл ром
1/2 пакетче желатин

Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк „Мохито“
Бисквитите се натрошават наедро. Белият шоколад се начупва, смесва се с маслото, разтопяват се в микровълнова фурна и се изливат  върху бисквитите. Разбърква се.

 


2
Чийзкейк „Мохито“ 2
Сместа се сипва в квадратна форма с регулиращи се стени, която е поставена в  плитка тава с пергментова хартия. Притиска се с лъжица. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути. После се охлажда.

 


3
Чийзкейк „Мохито“ 3
Желатинът за крема се накисва в 30 мл студена вода и се оставя да набъбне. Крем сиренето, заквасената сметана (и двете на стайна температура),  кондензираното мляко и ванилията се разбиват с миксер.

 


4
Чийзкейк „Мохито“ 4
В купа се смесват листенцата мента за крема, настърганата кора и сокът от лайма, и светлият ром. Пасира се.

 


5
Чийзкейк „Мохито“ 5
Ментовата смес се излива при тази с крем сиренето и се разбърква. Накрая се прибавя затопленият за 10 секунди в микровълнова фурна желатин. Кремът се разбърква добре с шпатула.

 

 


6
Чийзкейк „Мохито“ 6
След това се изсипва върху охладения блат и се заравнява. Оставя се в хладилник за 30 минути.

 


7
Чийзкейк „Мохито“ 7
Желатинът за ментовото желе се накисва в 50 мл студена вода и се оставя да набъбне. В касерола се загрява ментовия сироп закратко, смесва се с настърганата кора и сокът от лайма, листената мента и светлият ром. Всичко се пасира. Накрая към сместа се налива затопленият в микровълнова фурна желатин.

 


8
Чийзкейк „Мохито“ 8
Желето се разбърква и се излива върху чийзкейка. Заглажда се добре.

 


9
Чийзкейк „Мохито“ 9
Десертът се оставя в хладилник за 4 часа, след това се нарязва на квадрати.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2014
Страхотна рецепта, получи се много добре.
7.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2014
отнема време, но е много приятен на вкус този десерт!
6.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2013
За феновете на чийзкейка, това е страхотна рецепта.
5.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2014
имам известен проблем с препоръчаното крема сирене - бъкано е със стабилизатори и консерванти, можете ли да препоръчате такова без, с което естествено ще се получи добре десерта
4.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2014
Ментов сироп може да се купи от Метро и Хит.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта