Чийзкейк с боровинки

Дата: 24.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г пълнозърнести крекери
80 г краве масло
2 с. л. захар
за крема:
525 г крем сирене
1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 г)
1 пакетче бурбонска ванилова захар (10 г)
2 яйца
кората от 1 лимон
за френския компот от боровинки:
300 г дребни боровинки
100 г захар
4 с.л. лимонов сок
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с боровинкиКрекерите за основата се смилат в блендер. Смесват се с разтопеното масло и захарта и се разбърква.
2
Чийзкейк с боровинки 2Сместа се изсипва във форма за торта с подвижно дъно с диаметър 26 см и се заравнява.
3
Чийзкейк с боровинки 3Пече се около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
4
Чийзкейк с боровинки 4Изважда се и се оставя да се охлади.
5
Чийзкейк с боровинки 5Кората от лимона се настъргва, смесва се кондензираното мляко, крем сиренето, бурбонската ванилова захар и яйцата. Разбива се.
6
Чийзкейк с боровинки 6Кремът се изсипва върху охладения блат.
7
Чийзкейк с боровинки 7Формата се облича с няколко листа алуминиево фолио, за да не влезе вода при печенето.
8
Чийзкейк с боровинки 8Поставя се в по-голяма тава, в която се налива около 1 пръст вода.
9
Чийзкейк с боровинки 9Пече се около 1 час в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор. Готовият чийзкейк се оставя да се охлади.
10
Чийзкейк с боровинки 10Боровинките, захарта и лимоновият сок се слагат в термоблендер.
11
Чийзкейк с боровинки 11Включва се програмата „Compote“.
12
Чийзкейк с боровинки 12Готовият компот се оставя да се охлади. Компотът се разпределя върху чийзкейка, след което десертът се нарязва и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2016
Стана много хубав!
11.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2016
Вариант с малини също е вкусен. И все пак ми се струва, че 40-50 минут и печене са достатъчни.
10.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
Беше много вкусен , щом свърши рязко бързо и питаха къде е кейка , ослушвайки се като гърмяни зайци.
9.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2015
Благодаря за рецептата!
8.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2015
Много вкусно стана! Чудесен десерт! Моята препоръка е да има кратко описание, за готвещите без термоблендер. Аз направих компота по \"старата версия\" и е малко по-редичък.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


579 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта