Чийзкейк с боровинково сладко

Източник:
ТИТЛА:
Дата: 05.02.2014
Чийзкейк с боровинково сладко
 
Необходими продукти:
за основата:
200 г какаови бисквити
0,090 кг Краве масло

за сместа със сирена:
0,125 кг обикновено крема сирене
0,400 кг Сирене "Филаделфия"
2 яйца
0,180 кг. кристална захар
2 с. л. Брашно
2 бр. Ванилия

за сладкото от боровинки:
0,250 кг замразени черни боровинки
0,250 кг кристална захар


Начин на приготвяне:
1

1. Бисквитите се натрошават в чопър, след което се смесват с разтопеното масло и се разстилат във форма с падащо дъно. Разстилането се прави със супена лъжица, като към стените на формата трябва да има по-висок слой, който да е като борд.

2
2. Смесваме двата вида сирена с половината от захарта(предназначена за сместа) и разбиване до пухкавост.
3
3. В отделна купа разбиваме яйцата с останалата захар (90 гр.)и брашното, до пухкавост.
4
4. Към разбитите сирена, прибавяме на 2-3 пъти разбитите яйца и смесваме до еднородност. Изсипваме я върху основата и я разстиламе.
5
5. Поставяме да печем в загрята фурна до 150 градуса, с вентилатор.Печем за 1 час.
6
6. До като чийзкейкът се пече поставяме в съд замразените боровинки със захарта и варим до като сместа се сгъсти, но не бива да се сгъстява прекалено много и да карамелизира.
7
Чийзкейк с боровинково сладко 7
7. След като чийзкейкът е изпечен и охладен, заливаме с вече изстиналото сладкото.
Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2018
Моята интерпретация - заливка от пресни боровинки и мед!
19.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
Много вкусен и лесен за приготвяне.
18.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
Много вкусен и лесен за приготвяне.
17.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
Много вкусен и лесен за приготвяне.
16.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
Много вкусен и лесен за приготвяне.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: