Чийзкейк с карамелизирани ябълки

Дата: 28.08.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г зелени ябълки
кората на 1 лимон
2 с. л. ванилово нишесте (натурално)
3 яйца
100-150 мл сметана
50 г захар
500 г крема сирене
1 с. л. захар
50 г орехови ядки
120-130 г масло (маргарин)
200-220 г какаови бисквити
1 пакетче ванилия
1 1/2 с. л. масло за карамелизиране
150 г захар
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с карамелизирани ябълкиЯбълките се почистват и се нарязват на осминки. Поставят се в йенска тенджера и се поръсват със захарта.
2
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 2Ароматизират се с ванилията, добавя се маслото и се пекат 7 минути в микровълнова фурна на най-силна степен (600W).
3
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 3Запечените ябълки се изваждат в капака на съда и сокът се връща във фурната за още 8 минути.
4
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 4След като сокът се карамелизира, ябълките се връщат и хубаво се овалват.
5
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 5Бисквитите, орехите и захарта се смилат в кухненски робот, като към тях се добавя и разтопеното масло.
6
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 6Сместа се разпределя в подходящ съд и се оформя блат, който се оставя да стегне в хладилник.
7
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 7Яйцата се разбиват за 1 минута и при тях се сипват предварително размесените нишесте и захар.
8
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 8Сместа се разбива още 1 минута, добавят се крема сиренето, сметаната, настърганата лимонова кора и лимоновият сок и разбиването продължава още 2 минути.
9
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 9Охладеният блат се покрива с карамелизираните ябълки и върху тях равномерно се нанася кремът. Чийзкейкът се пече около 60 минути на слаба фурна (до 160 градуса). Сервира се охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта