Чийзкейк с кайсии

Дата: 13.01.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
150 г корнфлейкс без сол
100 г бял шоколад
20 г краве масло
за крема:
800 сирене „Котидж“
250 г сладкарска сметана
200 г пудра захар
1 портокал
1/2 пакетче желатин
1 ванилия
за декорация:
500 г кайсии
50 мл гренадин
1/2 пакетче желатин

Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с кайсии
Белият шоколад се разтопява заедно с маслото в микровълнова фурна.

 


2
Чийзкейк с кайсии 2
Корнфлейксът се начупва наедро и към него се добавя маслената смес. Разбърква се.

 


3
Чийзкейк с кайсии 3
Сместа се разпределя на дъното на форма за торта с диаметър 26 см, покрита с пергаментова хартия. След това блатът се оставя в хладилник, да стегне.

 


4
Чийзкейк с кайсии 4
Желатинът се накисва в 50 мл студена вода и след като набъбне се затопля в микровълнова фурна. Сиренето котидж се пасира, след това се минава през цедка, за да стане по-фино.

 


5
Чийзкейк с кайсии 5
Сметаната се разбива с пудрата захар докато стане пухкава. Към нея на тънка струйка се прибавя желатинът. Ароматизира се с настърганата портокалова кора и ванилията.

 


6
Чийзкейк с кайсии 6
Сиренето и сметаната се смесват и се разбърква добре. Кремът се излива върху охладения блат. Повърхността се заравнява и чийзкейкът се слага в хладилник за 2 часа,  да стегне.

 


7
Чийзкейк с кайсии 7
Плодовете се разрязват на две по дължина и се подреждат върху крема с лицевата си част нагоре.

 


8
Чийзкейк с кайсии 8
Желатинът за декорацията се накисва в 50 мл студена вода и щом набъбне се затопля в микровълнова фурна за 10 секунди. Смесва се с гренадина.

 


9
Чийзкейк с кайсии 9
С тази смес, с помощта на четка, се намазват подовете. Десертът се оставя в хладилник за 1 час.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2014
Страхоен чийзкейк наистина! Облизахме си пръстите, но моят корнфлейкс се рони и е цяла борба да отрежа едно парче и да го преместя в чинията без поражения. Какво пропускам?
5.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
много хубаво стана
4.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
уникална е много е вкусна
3.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2014
Мойе ли да се използва друго нещо друго различно от сирене Котидж?
2.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2014
Може ли да се използва маскарпоне вместо котиж сирене и с какво може да се замени гренадина?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта