Чийзкейк с плодове

Превъзходен десерт
Източник: Илка
ТИТЛА: Чирак
Дата: 19.06.2015
Чийзкейк с плодове
 
Необходими продукти:
за блата:
200 г бисквити с какао
100 г захар
100 г краве масло
1 белтък

за крема:
400 г сирене „Крема“
200 г заквасена сметана
150 г захар
2 яйца
1 жълтък
100 г бял шоколад

за заливката:
150 г плодове (от сладко) по избор
1 пакетче желатин
100 мл вода



Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се смилат и се смесват със захарта, разтопеното масло и разбития с тел белтък. Разбърква се до получаване на еднородна смес.
2
Дъното на форма за торта с диаметър 24 см се застила с хартия за печене и сместа се изсипва вътре, като се притиска с лъжица, за да стане гладка. Формата може да е и с по-малък диаметър - например 21 см.
3
Пече се 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Изважда се и се оставя да се охлади.
4
Всички продукти за крема се смесват и се разбиват с миксер. Добавя се и шоколадът, предварително разтопен на водна баня и сместа се изсипва върху охладения вече блат.
5
Долната част на формата за торта, в която е блатът с крема се увива с домакинско фолио и се поставя в друга тава с по-голям диаметър, в която има 2-3 см вода. Пече се 50 минути на водна баня, в предварително загрята на 150 градуса фурна.
6
Изпеченият чийзкейк се оставя да изстине 15-20 минути. Отгоре се нареждат плодовете и се заливат с разтопения на водна баня желатин.

7
Чийзкейкът престоява в хладилник 2-3 часа, за да се стегне, след което се изважда от формата.

Съвети:
Тъй като нямах в момента плодове използвах сладко от боровинки с цели плодчета, като го смесих с желатина и също стана сполучливо.
Ако след тези 2-3 часа в хладилника чийзкейкът не се е стегнал достатъчно, оставете го да престои още на студено.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2015
И аз го приготвих със сладко от боровинки.Получава се много вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: