Чийзкейк с тиква и джинджифил

Дата: 27.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
230 г бисквити
125 г краве масло
1 ч. л. канела
1 ч. л. сух джинджифил
за крема:
350 г крем сирене
250 г сирене „Рикота“
600 г тиква цигулка (300 г тиквено пюре)
3 яйца
300 г захар
2 ч. л. канела
2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. есенция ванилия
50 г филирани бадеми
 

Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с тиква и джинджифилТиквата се нарязва, почиства се и се изпича на 180 градуса с вентилатор за 55 минути, докато омекне. Охлажда се, обелва се и се пасира. Оставя се да изстине.
2
Чийзкейк с тиква и джинджифил 2Бисквитите се смилат и се смесват с канелата, джинджифила и разтопеното масло. Разбърква се, докато бисквитите се напоят с маслото.
3
Чийзкейк с тиква и джинджифил 3Сместа се сипва във форма с диаметър 26 см и се притиска добре. Заглажда се и се оставя в хладилник, докато се приготвя кремът.
4
Чийзкейк с тиква и джинджифил 4В купа се смесват крем сиренето, рикотата, канелата, захарта, джинджифилът и се разбива с миксер. Добавят се тиквеното пюре, ванилията и яйцата, отново се разбива закратко и кремът се изсипва върху основата.
5
Чийзкейк с тиква и джинджифил 5Фурната се загрява на 160 градуса с вентилатор. Дъното на формата за печене се опакова с алуминиево фолио. Пече се на водна баня около 60 минути. След това чийзкейкът се оставя във фурната с леко отворена врата, докато изстине.
6
Чийзкейк с тиква и джинджифил 6Украсява се с филирани бадеми и се оставя да се охлади за 1 нощ в хладилника.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2015
Много добре се получи,с интересен вкус, но доста калоричен десерт.
4.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2014
Надявам се, че ще е много вкусно допълнение към Коледния ни обяд. Ще пиша отзиви щом го опитаме.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Чийзкейка го направих само с крема сирене 500 гр., без \"Рикота\", също така тиквата я сварих а не я изпекох. При мен се пече около 1 час и 20 минути. Стана много вкусен.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2014
Уникален!Цветен!Ароматен!Лек и впечатляващ:))))Винаги се получава и обирам овации:)))Жалко,че немога да го приготвям всеки сезон,поради сезонността на тиквата:((((
1.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2014
Страхотен десерт! В края на сезона на тиквите нямах цигулка и го направих с бяла и понеже беше много сладка намалих захарта от оригиналната рецепта на 230 гр.Невероятен резултат!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта