Чийзкейк с тиква

Десерт в есенни тонове
Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2011
Чийзкейк с тиква
 
Необходими продукти:
1,5 кг тиква
700 г сирене “Маскарпоне”
250 г бисквити “Закуска”
3 яйца
200 г захар
250 г краве масло
400 г кондензирано мляко (подсладено)
2 ванилии
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с тиква

Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета и се пече поръсена със захарта и 100 г от маслото, покрита с фолио, около 1 час на 180 градуса. Половината от нея се смила в кухненски робот.


2
Чийзкейк с тиква 2

Останалото масло се разтопява и се смесва с натрошените бисквити.


3
Чийзкейк с тиква 3

От сместа се оформя блат в тава за печене, върху хартия за печене, като се притиска с лъжица, така че да стане плътен. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. След това се оставя да се охлади.


4
Чийзкейк с тиква 4

Сиренето “Маскарпоне” се разбива с миксер. Към него се прибавят кондензираното мляко и ванилията.


5
Чийзкейк с тиква 5

След това се смесва с пюрираната тиква. Разбърква се с шпатула.

 


6
Чийзкейк с тиква 6

Добавят се яйцата, едно по едно, и се бърка с миксер, до хомогенна смес (не се прекалява с бъркането, защото яйцата се надигат и при печенето блатът се пука).

 


7
Чийзкейк с тиква 7

Готовата смес се сипва върху блата.


8
Чийзкейк с тиква 8

Отгоре се подреждат останалите парчета тиква.


9
Чийзкейк с тиква 9

Формата се слага в тава с вода и чийзкейкът се пече на водна баня в предварително загрята на 150 градуса фурна за 2 часа.


Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2020
Чийзкейкът се пече. Нямам търпение да видя резултата. Само искам да добавя, че количеството смес, което се получава е огромно, за една стандартна форма за печене е много. :)
16.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2018
Много вкусен!
15.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2016
направих му заливка от сметана,конд. мляко и желатин :) това беше старотноооо :)
14.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Стана много вкусен!
13.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2015
много обичам тиква и рецептата се получи супер :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: