Чийзкейк ябълки

С аромат на канела и ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8–10 ябълки (сорт „Гала”)
500 г крем сирене
170 г пудра захар
100 г бисквити с какао
50 г краве масло
10 г бурбонска ванилова захар
2 яйца
1/2 ч. л. канела

за гарниране:
120 мл животинска сметана
80 г захар
50 г печени орехи
20 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк ябълки
От ябълките се изрязват капачета, след това се издълбават внимателно с помощта на лъжичка.
2
Чийзкейк ябълки 2
Крем сиренето се разбива със захарта и яйцата. Овкусява се с ванилията и канелата.
3
Чийзкейк ябълки 3
Бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното масло. Разпределят се на дъното на ябълките, като се притискат.
4
Чийзкейк ябълки 4
Плодовете се пълнят с крем, без да се стига до ръба, за да не излезе плънката по време на печене.
5
Чийзкейк ябълки 5
Ябълките се пекат около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това се оставят за около 3 часа, за да се охладят добре.
6
Чийзкейк ябълки 6
Захарта за соса се карамелизира, налива се сметаната и когато захарта се разтвори, съдът се дърпа от огъня.
7
Чийзкейк ябълки 7
Слага се маслото и се разбърква.
8
Чийзкейк ябълки 8
Ябълките се поднасят с карамелен сос и наситнени орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2017
Много оригинален и вкусен десерт. Хареса на гостите и поискаха допълнително!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: