Чийзкейк

Дата: 28.05.2015
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Чийзкейк
 
Необходими продукти:
2 малки пакета обикновени бисквити
4 яйца
4 опаковки сирене „Крема”
1 малко пакетче краве масло (125 г)
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. заквасена сметана
кората от 1 лимон
2 с. л. лимонов сок
1 есенция ванилия (или 2 ванилии на прах)
за намазване:
сладко от горски плодове
сладко от малини
сладко от ягоди
 

Начин на приготвяне:
1
Рецептата започва с приготвянето на блата. Смилате бисквитите в кухненски робот или ги натрошавате и ги смесвате с размекнатото масло. Месите с ръце до получаването на относително гладка смес, която разпределяте равномерно по дъното на формата за чийзкейк, като притискате силно с ръце.
2
Задължително условие при приготвяне на крема е продуктите да са на стайна температура. В купа изсипете сиренето и разбийте за няколко секунди с миксер на висока степен. След това добавете захарта и пак разбийте, отново на висока степен. След това едно по едно добавете и яйцата. Накрая заквасената сметана, лимона, лимоновата кора и ванилията, като разбивате непрекъснато. Трябва да действате бързо и цялата процедура по приготвянето на крема за чийзкейк трябва да трае не повече от няколко минути! Изсипете крема върху блата и го заравнете, ако се налага.
3
Чийзкейкът се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна на водна баня за около 90 минути. Ако ползвате форма с подвижно дъно задължително опаковайте добре дъното на формата с алуминиево фолио, за да не се напълни вашия чийзкейк с вода по време на печенето. По време на печенето не трябва да отваряте вратичката на фурната, защото в противен случай чийзкейкът ще се напука. Той ще се напука и ако сте го пекли повече от необходимото. Готов е, когато средата му изглежда леко недопечена.
4
Не вадете готовия чийзкейк веднага от фурната, а открехнете леко вратата на фурната и оставете чийзкейкът да престои така за час. След това го извадете и го приберете в хладилник, за да се охлади. След още 1 час може да го намажете с вашето любимо сладко или просто да добавите пресни плодове.

Съвети:
Много важно е да извадите всички необходими продукти от хладилника поне 30 минути преди да започнете да приготвяте чийзкейка, за да бъдат те на стайна температура. При избора на тава за печене на чийзкейка също бъдете внимателни. Най-добре е да не експериментирате с други форми за кекс и да направите вашия чийзкейк във форма за кекс с подвижно дъно, каквато можете да откриете във всеки магазин за домашни потреби.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


298 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта