Чоп кебап

Дата: 09.12.2004
Източник: Бон Апети
Чоп кебап
 
Необходими продукти:
500 г свинско месо от бут
цвекло
черна ряпа
зелена салата
2 картофа
черен пипер и сол на вкус
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. мащерка
50 мл бяло вино
5-6 картофа
1 яйце и хляб за паниране
 

Начин на приготвяне:
1
Чоп кебапМесото се нарязва на кубчета напречно на мускулните влакна. Подправя се с мащерка, риган, черен пипер и сол, налива се виното и се разбърква. Отлежава 25-30 минути.
2
Чоп кебап 2Картофите се нарязват на едри кубчета. Запържват се около 4-5 минути при температура 180 градуса. Маринованото месо и запържените картофи се нанизват на шишчета, като се редуват. Изпичат се на скарата.
3
Чоп кебап 3Картофите за украсата се нарязват на много тънки ивици, като слама. Изпържват се. Ряпата се нарязва на тънки филийки, оформя се фунийка и се забожда с клечка за зъби в долната част. От цвеклото се оформя розичка, забожда се по същия начин и се поставя във фунийката. Хлябът се панира с яйце.
4
Чоп кебап 4Ястието се сервира, като в голяма чиния се поставя нарязана зелена салата, в средата й се слагат пържените картофени ивици и се украсява с “калиите”. Шишчетата се нареждат пирамидално, като долната им част се забожда за пържените филии, а върховете им се съединяват с маслина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта