Чоп кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2004
Чоп кебап
 
Необходими продукти:
500 г свинско месо от бут
5-6 картофа
50 мл бяло вино
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. риган
черен пипер и сол на вкус
2 картофа
зелена салата
черна ряпа
цвекло
1 яйце и хляб за паниране


Начин на приготвяне:
1
Чоп кебап
Месото се нарязва на кубчета напречно на мускулните влакна. Подправя се с мащерка, риган, черен пипер и сол, налива се виното и се разбърква. Отлежава 25-30 минути.
2
Чоп кебап 2
Картофите се нарязват на едри кубчета. Запържват се около 4-5 минути при температура 180 градуса. Маринованото месо и запържените картофи се нанизват на шишчета, като се редуват. Изпичат се на скарата.
3
Чоп кебап 3
Картофите за украсата се нарязват на много тънки ивици, като слама. Изпържват се. Ряпата се нарязва на тънки филийки, оформя се фунийка и се забожда с клечка за зъби в долната част. От цвеклото се оформя розичка, забожда се по същия начин и се поставя във фунийката. Хлябът се панира с яйце.
4
Чоп кебап 4
Ястието се сервира, като в голяма чиния се поставя нарязана зелена салата, в средата й се слагат пържените картофени ивици и се украсява с “калиите”. Шишчетата се нареждат пирамидално, като долната им част се забожда за пържените филии, а върховете им се съединяват с маслина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: