Чорба от агнешки глави със спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2002
Чорба от агнешки глави със спанак
 
Необходими продукти:
2 агнешки главички
1 кг спанак
1 дафинов лист
2 стръка целина
1 връзка пресен лук
2 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 жълтък
3 с. л. кисело мляко
1 ч. л. джоджен
3-4 зърна черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Чорба от агнешки глави със спанак
Главичките се накисват за няколко часа в студена вода, след което хубаво се измиват, като устата се отваря, за да се измие езикът. Варят се около 1 час с черен пипер, сол, целина и дафинов лист.
2
Чорба от агнешки глави със спанак 2
Изваждат се и след като се охладят, се почистват от костите. Месото се нарязва наситно и се оставя настрана. Лукът се нарязва надребно и се прибавя към прецедения бульон. Вари се 10 минути.
3
Чорба от агнешки глави със спанак 3
Спанакът се измива и се нарязва наедро, след което се прибавя към омекналия лук заедно с месото от главичките. Вари се още 10 минути.
4
Чорба от агнешки глави със спанак 4
В тиганче се загрява олио и в него за минута се запържва брашно, поръсва се с червен пипер и веднага се разрежда с бульон. Излива се в супата, подправя се с джоджен и се вари 5 минути.
5
Чорба от агнешки глави със спанак 5
Супата се застройва с разбито кисело мляко с жълтък и бульон. След това се оттегля от котлона и се сервира. По желание се поръсва със ситно нарязан копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: