Чорба от бакла

Дата: 05.06.2015
ТИТЛА: Хоби готвач
Чорба от баклаЧорба от баклаЧорба от баклаЧорба от баклаЧорба от бакла
 
Необходими продукти:
500 г бакла
1 глава лук
3-4 с. л. олио
2 с. л. ориз
1 яйце
1 морков
1/2 к. ч. кисело мляко
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
джоджен
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковът се нарязват наситно и се задушават в олиото. Добавя се половин чаша гореща вода и когато течността заври, се добавя почистената бакла. Оставя се да се задуши на слаб огън, докато омекне. При нужда се добавя още вода.
2
След това се добавя литър и половина гореща вода и се овкусява със сол и джоджен. Когато водата заври, се прибавят оризът и зелените подправки. Чорбата се готви, докато оризът се свари.

3
От яйцето и киселото мляко се приготвя застройка и се налива в супата на тънка струйка, при непрекъснато бъркане.



Съвет:
Супата може да се сервира както топла, така и студена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта