Чорба от леща и босилкови топчета

Дата: 15.10.2002
Източник: Бон Апети
Чорба от леща и босилкови топчета
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. леща
3-5 с. л. брашно
4-5 листа босилек
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
4-5 стръка магданоз
1 стрък целина
2 скилидки чесън
8 с. л. олио
200 г печурки
2 моркова
1 глава лук
3-4 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Чорба от леща и босилкови топчетаЛещата се залива с 5 ч. ч. вода и се поставя на котлона. Лукът се нарязва наситно, а морковите – на колелца и се прибавят към лещата.
2
Чорба от леща и босилкови топчета 2Гъбите се почистват, нарязват се на филийки и се запържват в олио.
3
Чорба от леща и босилкови топчета 3Чесънът, целината и магданозът се нарязват наситно и се прибавят към гъбите. Сотират се за минута и всичко се изсипва към лещата. Поръсва се с червен пипер и сол.
4
Чорба от леща и босилкови топчета 4Сместа за босилковите топчета се приготвя, като яйцето се разбива в купа, прибавят се нарязаният наситно босилек, брашното и солта и се омесва средно гъсто тесто.
5
Чорба от леща и босилкови топчета 5С лъжичка се взима от тестото и се сипва в горещата, но не вряща супа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта