Чорба с кисело зеле и наденица

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Чорба с кисело зеле и наденица
 
Необходими продукти:
4 наденички
500 г кисело зеле
2 картофа
1 стрък праз лук
1 дафинов лист
4-5 с. л. свинска мас
1 ч. л. червен пипер
2-3 с. л. олио
1 с. л. зеленчукова подправка
4 ч. л. брашно



Начин на приготвяне:
1
Чорба с кисело зеле и наденица
Киселото зеле се почиства от кочана и се нарязва надребно.
2
Чорба с кисело зеле и наденица 2
Стръковете лук се нарязват надребно и се запържват в свинска мас за кратко.
3
Чорба с кисело зеле и наденица 3
Разбърква се и се поръсва с червен пипер.
4
Чорба с кисело зеле и наденица 4
Слага се зелето, сипват се около 2 л вряла вода и се вари около 15 минути.
5
Чорба с кисело зеле и наденица 5
Наденицата се прорязва напречно отгоре, картофите се обелват и се нарязват на кубчета, а чесънът се нарязва на филии.
6
Чорба с кисело зеле и наденица 6
Картофите се изсипват в чорбата заедно с наденицата и чесъна.
7
Чорба с кисело зеле и наденица 7
Овкусява се с дафинов лист и сол и се долива вода.
8
Чорба с кисело зеле и наденица 8
Олиото за запръжката се загрява в касерола с брашното, като се разбърква и след като промени цвета си, касеролата се отнема от огъня.
9
Чорба с кисело зеле и наденица 9
Смесва се със зеленчуковата подправка и 1 черпак от бульона.
10
Чорба с кисело зеле и наденица 10
Разбърква се и получената запръжка се изсипва в чорбата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: