Чушка бюрек в коричка

Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г точени кори
50 г разтопен маргарин
15-20 печени чушки

за плънката:
600 г овче сирене
20 г лук
1/2 домат
1/2 ч. л. самардала
1/2 ч. л. сминдух
1/2 ч. л. чубрица
1/4 ч. л. кимион

за чушковата салца:
20 г лук
5-6 печени чушки
2 домата
1 люта чушка
4 ч. л. захар
1 ч. л. сол
2 щипки кимион
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Чушка бюрек в коричка
Сиренето се настъргва в купа, добавя се наситненият лук, подправя се със самардала, сминдух, чубрица и кимион, настъргва се доматът и всичко се смесва добре.
2
Чушка бюрек в коричка 2
Чушките се разрязват, така че да се разтворят, слага се плънката и се затварят.
3
Чушка бюрек в коричка 3
Взима се една кора и едната й половина се намазва с масло. След това кората се прегъва на две и върху нея се поставя една чушка, като върхът й трябва да сочи към един от ъглите на кората.
4
Чушка бюрек в коричка 4
Чушката се завива в кората, така че да се получи пакетче. Процедурата се повтаря и с останалите чушки.
5
Чушка бюрек в коричка 5
Завитите чушки се нареждат в намазнена тава, намазват се с разтопен маргарин и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се зачервят (около 15-20 минути).
6
Чушка бюрек в коричка 6
Доматите и чушките за салцата се нарязват на кубчета, поставят се в купа и се поливат с лимонов сок. Добавят се наситнените люта чушка и лук, подправят се с кимион, захар, наситнен магданоз и сол и се разбъркват добре.
7
Чушка бюрек в коричка 7
При сервиране чушките се гарнират със салцата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2017
Рецептата не е лоша, но имам някои забележки. При чушковата салца - когато към 5-6 чушки и два домата се добавят 4 ч. л. захар, няма ли да се получи мармалад?))))) При плънката пък рискуваме да се превърнем в солници - сушената самардала се предлага почти с 30% сол в нея, май и при сминдуха е същата работа, сиренето, ако не се изкисне е твърде солено и ще ни трябват литри айрян да утоляваме жаждата.))) Впрочем, маргаринът не е ли имитиращ продукт, и като такъв не е препоръчително да се консумира?))) Има ли нещо лошо да се използва доброто старо краве масло?)))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: