Чушки ала Пиемонте

Гост: Пиера Джента, журналист
Източник: Бон Апети
Дата: 20.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
50-80 г риба тон от консерва
4-5 бр. аншоа
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 жълта чушка
4 с. л. винен оцет
3 с. л. зехтин
2 с. л. каперси
1 ч. л. захар
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Чушки ала Пиемонте
Чушките се почистват от семето и се нарязват наедро.
2
Чушки ала Пиемонте 2
В сгорещен тиган се смесват зехтинът, оцетът и захарта.
3
Чушки ала Пиемонте 3
Слагат се рибата тон, аншоата и каперсите и се запържват за 1-2 минути.
4
Чушки ала Пиемонте 4
След това се добавят нарязаните чушки.
5
Чушки ала Пиемонте 5
Ястието се посолява и се оставя да къкри около 10 минути на слаб огън под капак.
6
Чушки ала Пиемонте 6
Може да се консумира топло или студено, като преди сервиране се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: