Чушки с ориз

Дата: 28.10.2015
Източник: Венче Стоянова
ТИТЛА: Чирак
Чушки с ориз
 
Необходими продукти:
5-6 чушки
2 с. л. ориз
1 ч. ч. вода
морков
магданоз
краве масло
изкиснато сирене (колкото кибритена кутийка)
 

Начин на приготвяне:
1
Чушките се измиват, почистват се от дръжките и семките, разполовяват се и се варят заедно със ситно нарязаните магданоз и морков, и маслото.
2
Сварените чушки се изваждат и се обелват, след което се връщат обратно в съда и се добавя оризът.
3
След като оризът се свари, прибавете сиренето и намачкайте готовото ястие.

4
Получава се храна за около 2 бебешки бурканчета от по 190 г (две хранения).


Съвети:
Намачкайте с преса или приспособление за намачкване на картофи, а ако нямате такова - използвайте голяма вилица.
Ако изсипете готовото ястие в бурканче, докато е още горещо и обърнете бурканчето с капачката надолу, то ще се затвори.
Съхранявайте в хладилник до 3 дни!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта