Да се хванем за зелено

Дата: 29.04.2008
Източник: Бон Апети
Да се хванем за зелено
 
Необходими продукти:
2 шепи коприва
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 к. ч. доматен сок
2 връзки пресен джоджен
10 маслини
1 кубче зеленчуков бульон
2 к. ч. олио
1 ч. ч. ориз
2 връзки зелен лук
2 шепи лапад
1 ч. л. универсална подправка
 

Начин на приготвяне:
1
Да се хванем за зеленоКопривата се попарва, след което се охлажда и се нарязва наедро.
2
Да се хванем за зелено 2Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещено олио.
3
Да се хванем за зелено 3Посолява се и се добавя нарязаният наедро лапад.
4
Да се хванем за зелено 4Слагат се копривата и оризът и се разбърква.
5
Да се хванем за зелено 5Подправя се с доматения сок, черния пипер, червения пипер и нарязания наедро джоджен.
6
Да се хванем за зелено 6Сипва се предварително разтвореният в 2 ч. ч. вода бульон.
7
Да се хванем за зелено 7Оставя се да покъкри около 5 минути, след което сместа се прехвърля в тава.
8
Да се хванем за зелено 8Поръсва се с универсална подправка и се добавят маслините. Ястието се пече 20 минути във фурна на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2016
СТАНА МНОГО ВКУСНО!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


375 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта