Дърпана макариополска баница

Дата: 14.10.2006
Източник: Бон Апети
Дърпана макариополска баница
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
150-200 г сирене
50 г мас
300 мл вода
1 яйце
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Дърпана макариополска баницаВ брашното се прави "кладенче", в което се поръсва солта и постепенно се налива водата. Замесва се меко тесто, разделя се на 18-20 топки и се оставя да втаса за около 20 минути.
2
Дърпана макариополска баница 2Всяко едно парче се разточва чрез дърпане (като при правенето на мекици), така че да се получи фина тънка кора.
3
Дърпана макариополска баница 3Готовите кори се подреждат една върху друга в подмазана с мас тава, като през три кори се слага натрошено сирене. Последната кора се намазва с яйце.
4
Дърпана макариополска баница 4Баницата се пече в предварително загрята фурна при температура 180-200 градуса около 30 минути (докато се зачерви). При сервиране парчетата не се режат, а се късат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта