Дървена торта

Дата: 26.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бадемовата паста:
140 г бланширани бадеми
50 г захар
1 белтък
30 г краве масло (на стайна температура)
1 ванилия
за тортата:
50 мл животинска сметана
50 мл прясно мляко
180 г краве масло (на стайна температура)
200 г захар
10 жълтъка
1 ванилия
250 г брашно
100 г царевично нишесте
300 г кайсиево желе
100 г филирани бадеми
за глазурата:
50 г краве масло
1 с. л. ром
1 ванилия
1 с. л. глюкоза
100 г тъмен шоколад (кувертюр)
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Дървена тортаБадемовата паста се приготвя като бадемите и захарта се смилат в блендер, докато станат на трохи.
2
Дървена торта 2Добавят се ванилията, маслото и белтъкът, и се смила.
3
Дървена торта 3Пастата се слага в купата на кухненски робот и постепенно се наливат сметаната и млякото, като се разбива непрекъснато.
4
Дървена торта 4След това се слага маслото за блата и пак се разбива.
5
Дървена торта 5Малко по малко, и при постоянно разбиване, се добавят жълтъците от яйцата.
6
Дървена торта 6Сипва се и захарта и отново се разбива.
7
Дървена торта 7Накрая се слагат сухите съставки – ванилията и брашното, размесено с нишестето.
8
Дървена торта 8Малко от сместа се сипва в съд с махащо се дъно (с диаметър 24 см), застлан с хартия за печене.

9
Дървена торта 9Пече се на грил програма до златисто – 7–8 минути.
10
Дървена торта 10Маже се с кайсиево желе.
11
Дървена торта 11След това пак се сипва малко от сместа и пак се пече до златисто.
12
Дървена торта 12Отново се слага пласт тесто и така, докато тестото свърши. С кайсиево желе се маже през пласт. Оставя се за една нощ в хладилник.
13
Дървена торта 13След това се изважда от формата и се намазва с кайсиево желе.
14
Дървена торта 14Глазурата се приготвя като шоколадът се разтопява с маслото, ванилията, глюкозата и рома.
15
Дървена торта 15Тортата се залива с глазурата и се панира с филираните бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
да
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2014
Тортата е прекрасна има уникален вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта