Десерт "Баба Марта"

Дата: 01.03.2004
Източник: Бон Апети
Десерт
 
Необходими продукти:
1/3 пакет бутер тесто
1 ч. ч. пудра захар
2–3 капки ванилова есенция
1 ч. ч. пудра захар
по 1 щипка настърган бахар, канела и индийско орехче
2 с. л. захар
2 с. л. брашно
200 г тиква
200 мл готварска сметана
1 яйце
1–2 ч. л. ягодов конфитюр
 

Начин на приготвяне:
1
Десерт Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета и се сварява, докато омекне. Яйцето се разбива със захарта да побелее и се прибавя брашното. Бърка се, докато напълно се разтвори. Налива се сметаната и се разбърква до получаването на хомогенна смес.
2
Десерт Яйчено-сметановата смес се загрява на котлона при непрекъснато бъркане и след като започне да се уплътнява, се овкусява с подправките.
3
Десерт Сварената тиква се отцежда, пюрира се заедно с приготвения сос, докато напълно се смесят, и се изчаква да се охлади.
4
Десерт Студеният лист бутер тесто се поставя на плота. Разделя се на 6 еднакви правоъгълни парчета, които се поставят в тава. Набождат се с вилица, за да не се надуват, и се изпичат за 10–12 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
5
Десерт В купа се поставя пудрата захар за бялата глазура. Овкусява се с ванилията и се разбърква. Една по една се прибавят 2–3 с. л. вряла вода и се разбърква, докато се получи плътна гладка смес.
6
Десерт Червената глазура се приготвя както бялата, но вместо ванилия се прибавя ягодовият конфитюр.
7
Десерт Изпечените тестени правоъгълници се разполовяват, както се прави сандвич. Едната от половините се намазва с тиквения крем, похлупва се и отгоре се декорира с бялата и червената глазура, така че десертът да добие вид на мартеница.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта