Десерт „Глобус“

Източник: Бон Апети
Дата: 09.03.2010
Десерт „Глобус“
 
Необходими продукти:
4 ябълки
4 парчета шоколад
краве масло и захар на вкус
4 яйца
4 с. л. брашно
4 с. л. захар
2–3 с. л. захар
200 мл вода
2 резена лимон
100 г „Меджик шугар“


Начин на приготвяне:
1
Десерт „Глобус“
Ябълките се обелват и се нарязват на тънки полумесеци, за да могат по-лесно да се карамелизират. В предварително загрят тиган се поставя малко масло и захар да се карамелизира. Внимателно се долива малко вода. Нарязаните ябълки се прибавят постепенно, за да не се слепват. Когато омекнат, се дръпват от котлона, отцеждат се, а сосът се запазва.
2
Десерт „Глобус“ 2
В купа се счупват яйцата, добавя се захарта и се разбива с миксер, първоначално на по-бавни обороти, а после на по-бързи. Прибавя се пресятото брашно и се разбърква добре.
3
Десерт „Глобус“ 3
Карамелизираните ябълки се подреждат в предварително охладени, намазани с масло и брашно формички – първо по стените, а след това на дъното.
4
Десерт „Глобус“ 4
На дъното на формите се поставят парчетата шоколад и се пълнят с пандишпановата смес до средата на формичките. Купичките се поставят в тава и се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна 15–20 минути.
5
Десерт „Глобус“ 5
Водата за сиропа се налива в касерола, когато се затопли се добавят захарта и резените лимон. След като сместа заври, касеролата се дръпва от огъня.
6
Десерт „Глобус“ 6
Декорацията се приготвя, като в предварително загрят тиган се изсипва „Меджик шугар“, докато се разтопи. Когато в тигана започнат да излизат леки мехурчета, значи сместа е кипнала. Разбърква се с лъжица, дръпва се от огъня и върху плоча или тава започва да се прави декорация във форми по избор.
7
Десерт „Глобус“ 7
Готовият десерт се изважда от фурната, с помощта на клечка се правят дупчици, сиропира се и се оставя да изстине.
8
Десерт „Глобус“ 8
Формите се обръщат в чинии за сервиране. Сосът от карамелизираните ябълките се затопля, в него се изстисква малко лимонов сок, и се залива десерта. Украсява се с листенца мента и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: