Десерт от тофу с джинджифил и мента

Бърз, лесен и нискокалоричен десерт – истинска наслада за очите и небцето
Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2011
Десерт от тофу с джинджифил и мента
 
Необходими продукти:
200 г тофу
150 г обезмаслена извара
50 мл оризова сметана
100 мл кокосова сметана
2 червени портокала
100 г фруктова захар
1–2 щипки сух джинджифил
1 бр. звезден анасон
1–2 стръка мента



Начин на приготвяне:
1
Десерт от тофу с джинджифил и мента

В касерола се загряват оризовата и кокосовата сметана. Прибавят се звездният анасон, ментата и джинджифилът. Когато сместа кипне, се дръпва от огъня и се оставя настрани за 5–6 минути, за да може всички съставки да си пуснат ароматите в крема. 

 

 


2
Десерт от тофу с джинджифил и мента 2

Портокалите се филетират и отделените филета се поставят в купа. Сокът, който се отделя от филетата, се запазва.


3
Десерт от тофу с джинджифил и мента 3

Звездният анасон и ментата се изваждат от крема, ментата се наситнява и се връща. Към сместа се добавят захарта и изварата. Сместа се разбива с бъркалка и се оставя да изстине, за да стегне. 

 


4
Десерт от тофу с джинджифил и мента 4

От получения крем се отделят 2–3 с. л., смесват се със сока от портокалите и се разбиват с телена бъркалка.

 


5
Десерт от тофу с джинджифил и мента 5

Тофуто се реже на слайсове. В чинии за сервиране се прави по една лента от крема. Слага се тофу, върху него – крем, след това филета портокал, пак тофу, крем и филета портокал. Отстрани се аранжира със сместа от крем и портокали, десертът се украсява със стрък мента и се сервира. 

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
къде мога да намеря оризова сметана ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: