Десерт „Плуващ остров”

Комбинацията от нежен яйчен белтък, плуващ в ароматен и вкусен крем си е изкушение от всякъде
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крема:
4 жълтъка размер L
160 г захар
600 мл прясно мляко
2 с. л. царевично нишесте
50 г краве масло
1 ванилия

за белтъците:
4 белтъка размер L
150 мл прясно мляко
100 г захар
1 щипка сол

за гарниране:
60 г запечени филирани бадеми


Начин на приготвяне:
1
Десерт „Плуващ остров”
Млякото, захарта и ванилията се загряват на котлона.
2
Десерт „Плуващ остров” 2
Нишестето се разбърква с жълтъците и се прибавя към горещата смес. Бърка се, докато се сгъсти добре.
3
Десерт „Плуващ остров” 3
Накрая се слага маслото и се разбърква отново. Кремът се разпределя в дълбоки чинии.
4
Десерт „Плуващ остров” 4
Белтъците се разбиват с щипка сол на пяна, слага се и захарта и се разбиват на сняг.
5
Десерт „Плуващ остров” 5
Млякото за белтъците се загрява заедно със 150 мл вода. С лъжици се гребва от белтъците, потапят се в горещото, но не вряло мляко и се готвят от две страни.
6
Десерт „Плуващ остров” 6
Отцеждат се и се поставят върху крема. Десертът се сервира гарниран с ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
Снежни топки :)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
4.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2014
страхотно стана
3.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2014
Като малка много обичах този крем с \"лебеди\" както му казваха тогава.Спомен от детството......Благодаря за рецептата!
2.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Изкушение!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: