Десерт с бишкоти и маскарпоне

Зимен вариант на любимото италианско тирамису
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сирене „Маскарпоне“
500 мл животинска сметана
6 с. л. захар
3 портокала (малки)
5 с. л. портокалов ликьор
35-40 бишкоти „Савоярди“


Начин на приготвяне:
1
Десерт с бишкоти и маскарпоне
Маскарпонето се разбива с 250 мл животинска сметана, сокът от 2 портокала и 1 с. л. портокалов ликьор. Добавя се захарта и пак се разбива.
2
Десерт с бишкоти и маскарпоне 2
Останалата сметана се смесва с останалия ликьор.
3
Десерт с бишкоти и маскарпоне 3
Бишкотите се напояват в получената смес и се подреждат в подходящ съд.
4
Десерт с бишкоти и маскарпоне 4
Отгоре се запределя половината от крема с маскарпоне, прави се втори ред бишкоти и се завършва с останалия крем.
5
Десерт с бишкоти и маскарпоне 5
Десертът се оставя в хладилник за 3 часа.
6
Десерт с бишкоти и маскарпоне 6
Преди сервиране се гарнира с филета портокал.

Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2016
Да, Теодора.
11.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2016
В трета стъпка сместа как се получава- само течна сметана с ликьор, без разбиване нали?
10.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
Стана страхотно,настъргах отгоре и шоколад ,стана супер,благодаря ви за страхотните рецепти
9.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2014
стана доста по-свежо от тирамису!
8.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2014
Мисля следващия път между блатовете да сложа и резенчета банан, а отгоре да поръся с филирани бадеми :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: