Десерт с тиква и шоколад

Дата: 19.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
220 г брашно
150 г краве масло (студено)
80 г пудра захар
1 яйце
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
за тиквения пласт:
1 кг тиква, сорт „Цигулка“ (непочистена)
350 г крем сирене
140 г пудра захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 с. л. бренди
за шоколадовия пласт:
600 мл прясно мляко
200 г шоколадов кувертюр
100 г краве масло (на стайна температура)
80 г захар
50 г царевично нишесте
4 жълтъка
за гарниране:
300 мл животинска сметана
250 г шоколадови стафиди
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Десерт с тиква и шоколадБрашното и маслото се смесват в блендер. Прибавят се захарта, канелата и джинджифилът, и се смила, докато се получат трохи.
2
Десерт с тиква и шоколад 2Чуква се яйцето и отново се разбива.
3
Десерт с тиква и шоколад 3Тестото се поставя в квадратна форма за торта с подвижно дъно с размер 24 см, застлана с пергаментова хартия. Притиска се с лъжица и се прибира в хладилник за 30 минути.
4
Десерт с тиква и шоколад 4Пече се около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор и се охлажда.
5
Десерт с тиква и шоколад 5Тиквата се почиства, нарязва се на кубчета и се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 45 минути. След това се охлажда и се пюрира.
6
Десерт с тиква и шоколад 6Смесва се с пудрата захар, крем сиренето, бурбонската ванилова захар и брендито.
7
Десерт с тиква и шоколад 7Разпределя се върху основата, заглажда се и се прибира в хладилник.
8
Десерт с тиква и шоколад 8Жълтъците и нишестето за шоколадовия пласт се разбъркват с 50 мл от млякото.
9
Десерт с тиква и шоколад 9Останалото мляко и захарта се загряват, след това се разбъркват със сместа с жълтъци. Готви се на умерен огън, докато кремът се сгъсти.
10
Десерт с тиква и шоколад 10Оттегля се от огъня, добавя се шоколадът и се бърка, докато се разтопи. Кремът се покрива с прозрачно фолио и се оставя да се охлади.
11
Десерт с тиква и шоколад 11След това се разбърква, към него се слага маслото и отново се разбърква.
12
Десерт с тиква и шоколад 12Маже се върху тиквения пласт, като се заравнява.
13
Десерт с тиква и шоколад 13Следва разбитата сметана, а накрая се украсява с шоколадовите стафиди.
14
Десерт с тиква и шоколад 14Десертът се оставя в хладилник за 6 часа да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2016
Прекрасна комбинация!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2016
Аз я направих наобратно първо сложих шоколадовия крем и отгоре тиквения и я украсих с цветни кокосови стърготини. Прекрасна рецепта.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2016
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта