Десерт "Сюрприз"

Дата: 11.12.2002
Източник: Бон Апети
Десерт
 
Необходими продукти:
200 г брашно
2-3 щипки канела
3 с. л. захар
1 пакетче ванилия
1 с. л. нишесте
2 жълтъка
20 г масло
3 с. л. захар
1 ч. л. ром (капка есенция от ром)
50-60 г счукани орехови ядки
150 г почистени от костилките вишни (плод от компот)
2 ч. л. мед
50 г захар
3 жълтъка
30 г краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Десерт Брашното се размесва с маслото, захарта, жълтъците и меда. Замесва се меко и еластично тесто. Покрива се с кухненска кърпа и се оставя да отпочине.
2
Десерт Ядките се запържват в маслото, прибавят се вишните, захарта и ромът. Пържи се, докато се изпари течността. Оставя се да се охлади.
3
Десерт Кремът се приготвя, като жълтъците и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Налива се млякото, добавят се ванилията и канелата. Сместа се поставя в купа и се вари на водна пара, като се разбърква, докато кремът леко се стегне. Може да се сгъсти, като се добави разтворено в малко мляко нишесте.
4
Десерт От тестото се разточва тънка кора и се изрязват квадрати. Във всеки се поставя по малко от плънката, краищата се намазват с вода, прегъват се и се затварят, така че да се получат триъгълници.
5
Десерт Триъгълниците се подреждат в намаслена и набрашнена тава. Пекат се около 20 минути в силно загрята фурна при температура 220 градуса. Десертът се сервира, като в чиния се сипва от крема и върху него се поставя от изпечения сладкиш.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


367 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта