Десертна пица "София"

Дата: 26.01.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Десертна пица \
 
Необходими продукти:
за тестото:
450 г брашно
7 г суха мая
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
260 мл хладка вода
за намазване:
2 с. л. масло
1 ч. л. канела
60 г захар
за топинга:
150 мл сметана
1 ванилия
50 г масло
90 г шоколадов чипс
150 г течен шоколад с лешници
3 банана
300 г ягоди

Начин на приготвяне:
1
Десертна пица \Смесете съставките за тестото и ги замесете. Сипете малко зехтин на дъното на купа, поставете омесеното тесто вътре и го намажете със зехтина отгоре за да не изсъхне. Оставете го за час на топло, покрито с кърпа за да втаса. От това тесто и съставките можете да направите 3 пици. Разделете готовото тесто на три части. Премесете ги отново, като направите три топки. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат повторно.
2
Десертна пица \Вземете една от топките и я разточете тънко в кръгла форма с диаметър около 25 см. Поръсете с царевично брашно лопатката за пици и върху нея поставете разточеното тесто. Това се прави, за да можете после лесно да приплъзнете пицата върху плочата за печене.
Намажете пицата с разтопеното масло. Смесете захарта и канелата и поръсете върху маслото. Надупчете с вилица тестото, за да не бухне, когато се пече. Поставете върху плоча в загрята на 250 градуса фурна и печете около 7-10 минути до готовност.

3
Десертна пица \За шоколадовия сос: в касерола изсипете сметаната, ванилията, маслото и шоколадовия чипс. Сложете на котлона и бъркайте, докато съставките се стопят и се смесят добре. Намажете пицата с течен шоколад с лешници. Отгоре поръсете с нарязаните банани и ягоди. Най-отгоре посипете с шоколадовия сос.
В последните петнайсетина години така наречените „свежи пици“ станаха много популярни. При тях тестото се пече предварително а пицата после се сглобява със свежи продукти. Почти всеки от големите готвачи има вариант на своя свежа пица. Вие също можете да си измислите. Тук полето за творчество е голямо…

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2014
сладка пица само с течен шоколад тип калцоне е невероятна отгоре леко полята с течен шоколад и малко пудра захар
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта