Дим сум

Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г брашно
40 г нишесте
150 мл гореща вода
200 г замразен грах
150-200 г гъби шийтаке
1 консерва царевица (200 г)
1 морков
1 люта чушка
4 скилидки чесън
3 с. л. олио
1 с. л. светъл соев сос


Начин на приготвяне:
1
Дим сум
Брашното, нишестето и горещата вода се разбъркват и омесват. Столчетата на гъбите се отстраняват, шапчиците се нарязват на малки кубчета.
2
Дим сум 2
Морковът се нарязва на тънки ивици, след това – на кубчета. Запържва се за кратко в предварително загрятата мазнина заедно с гъбите. Добавят се наситнените люта чушка и чесън.
3
Дим сум 3
След 1 минута се добавят царевицата и грахът. Полива се със соев сос.
4
Дим сум 4
Тестото се разделя на малки топчета. Разстилат се, пълнят се със зеленчуковата смес, затварят се и се нареждат в подходяща намазнена кошничка. Готвят се на пара 5-10 минути. Дим сум се сервира с дипинг сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: