Дим сум

Дата: 10.06.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г брашно
3 с. л. олио
4 скилидки чесън
1 люта чушка
1 морков
1 консерва царевица (200 г)
150-200 г гъби шийтаке
200 г замразен грах
150 мл гореща вода
40 г нишесте
1 с. л. светъл соев сос
 

Начин на приготвяне:
1
Дим сумБрашното, нишестето и горещата вода се разбъркват и омесват. Столчетата на гъбите се отстраняват, шапчиците се нарязват на малки кубчета.
2
Дим сум 2Морковът се нарязва на тънки ивици, след това – на кубчета. Запържва се за кратко в предварително загрятата мазнина заедно с гъбите. Добавят се наситнените люта чушка и чесън.
3
Дим сум 3След 1 минута се добавят царевицата и грахът. Полива се със соев сос.
4
Дим сум 4Тестото се разделя на малки топчета. Разстилат се, пълнят се със зеленчуковата смес, затварят се и се нареждат в подходяща намазнена кошничка. Готвят се на пара 5-10 минути. Дим сум се сервира с дипинг сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта