Дип от червено цвекло

Дата: 26.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг червено цвекло
400 г цедено кисело мляко
200 г черен хляб
4 скилидки чесън
сокът от 1 лимон
50 г белен шамфъстък
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 ч. л. сумак
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Дип от червено цвекло
Цвеклото се измива, овкусява се със сол и малко зехтин и се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час.  

 


2
Дип от червено цвекло 2
След това се обелва и се настъргва на ситно ренде.

 


3
Дип от червено цвекло 3
Подправя се със сол, черен пипер, 3 скилидки от чесъна, стрит на паста, сумак и зехтин. Слагат се цеденото кисело мляко и лимоновия сок.

 


4
Дип от червено цвекло 4
Хлябът се нарязва на хапки и се запича на тиган като се полива и с малко зехтин. Филийките се изваждат от съда и се натъркват с останалата скилидка чесън.

 


5
Дип от червено цвекло 5
шамфъстъкът се запича на сух тикан и се настъргва или смила.

 


6
Дип от червено цвекло 6
Дипът се поднася върху филийките, като отгоре се поръсва от ядките.


 




Съвет: От този хляб трябва да се получат 30 филийки. Предвидени са по 3 за порция.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта