Дип от карамелизиран лук

Дата: 03.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 глави червен лук
250 г сирене „Маскарпоне”
200 г заквасена сметана
30 мл зехтин
20 мл бял балсамов оцет
1 връзка магданоз
1 стрък мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Дип от карамелизиран лук
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина, заедно с мащерката, докато започне леко да се карамелизира.

 


2
Дип от карамелизиран лук 2
Деглазира се с оцета и след като течността се изпари, лукът се оставя да се охлади.

 

 


3
Дип от карамелизиран лук 3
В  купа се разбъркват маскарпонето и заквасената сметана. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнения магданоз. Накрая се слага карамеленият лук, а мащерката се отстранява.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Изключително вкусен дип, който идеално се връзва с гризините с елда.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Страхотен дип, превърна се в любим на семейството ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


308 ДУШИ ОНЛАЙН
Росица коментира рецептата Постни мекици
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта