Добруджанска салата

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2010
Добруджанска салата
 
Необходими продукти:
100 г бял ориз
1-2 пресни моркова (по-големички)
1 прясна краставица
копър за поръсване
сол, олио и оцет на вкус (може да замените олиото



Начин на приготвяне:
1
Оризът се сварява, изсипва се в гевгир и се измива със студена вода. Маслините се разрязват на две, краставицата и морковите се нарязват на ивици. Всичко се обърква, добавя се копърът, нарязан наситно.

2
Салатата се овкусява, като се прибавя малко повече оцет и зехтин (олио).

(Идеята са салатата е взета от Тропс къща - гр. Варна)
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: