Долма кебап

Дата: 13.10.2006
Източник: Бон Апети
Долма кебап
 
Необходими продукти:
300 г бут от елен
2-3 стръка магданоз
2-3 стръка копър
1 кубче телешки бульон
1 в. ч. червено вино
2 с. л. олио
1/2 ч. л. соев сос
1 щипка мащерка
1 щипка калоферче
1 щипка босилек
2-3 листа целина
2 парченца топено сирене
100 г ориз "Басмати"
50 г бекон
25 г масло
3-4 гъби
3 чушки
2-3 сушени кайсии
2 домата
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 щипка риган
 

Начин на приготвяне:
1
Долма кебапМесото се нарязва на тънки жулиени. Олиото се загрява, добавя се маслото и се овкусява с нарязана на две скилидка чесън. След 1 минута чесънът се изважда и се слага нарязаният на дребни кубчета бекон.
2
Долма кебап 2Лукът се нарязва наситно, чушките – на тънки жулиени (големи колкото месото), гъбите – на филийки. Прибавят се към месото и всичко се овкусява с подправките и виното.
3
Долма кебап 3Прибавят се оризът и разтвореното в 300 мл вода кубче бульон. Оставя се да къкри на тих огън, докато оризът набъбне, след което се добавят сушените кайсии и листните подправки.
4
Долма кебап 4От всеки домат се изрязва капаче и вътрешността се издълбава.
5
Долма кебап 5Доматите се пълнят с приготвената плънка, отгоре се слага по парче топено сирене и се затварят с доматените капачета. Пекат се 2-3 минути във фурна при температура 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта