Домашен бекон

Дата: 06.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински гърди без кост (дебело парче)
40 г сол
1 ч. л. захар
за саламурата:
1,2 л вода
240 г сол
10 г захар
5–6 зърна бахар
2 дафинови листа
1 с. л. черен пипер на зърна
 

Начин на приготвяне:
1
Домашен беконМесото се натрива със солта и захарта и се слага в подходящ съд.
2
Домашен бекон 2В тенджера се смесват солта, захарта, черният пипер на зърна, дафиновите листа и бахарът. Наливат се 1,2 л вода и се вари 5–10 минути.
3
Домашен бекон 3Оставя се да се охлади много добре. Залива се месото и се притиска с нещо, за да не изплува. Оставя се в хладилник за 6–8 дни.
4
Домашен бекон 4След това се измива със студена вода. Подсушава се и се оставя на хладно и проветриво място.
5
Домашен бекон 5Съвети:


По желание от готовия бекон може да приготвите малотраен колбас. Изкиснете бекона във вода за 3–4 часа, като периодично я сменяте. След това го варете на много слаб огън за час–час и половина.
Преди да изсушите бекона, може и да го опушите.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2016
Спазих точно пропорциите,но на мен лично ми е доста солено.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2016
Бихте ли дали инструкции за опушване?
2.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2016
Даниел, след като се извади от хладилника, беконът се подсушава и се оставя на хладно и проветриво място за поне 3 седмици, след което е готов за консумация.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2016
Готов ли е за консумация след 8-ия ден или трябва да изсъхне както филе елена например?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта