Домашен лют сос

Дата: 30.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
30 бр. зелени люти чушки
2 скилидки чесън
2 с. л. захар
1 ч. л. хрян (от буркан)
250 мл червен винен оцет
250 мл вода
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Домашен лют сосЧушките се смилат в блендер и се готвят заедно с нарязания наедро чесън и водата, докато омекнат – около 30 минути.
2
Домашен лют сос 2След това сместа се смила в блендер, прецежда се и се връща на котлона.
3
Домашен лют сос 3Прибавят се оцетът, хрянът, захарта и солта, и се готви, докато се сгъсти – около 30 минути.
4
Домашен лют сос 4Готовият сос се налива в стерилизирана бутилка и се съхранява в хладилник 2–3 месеца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


334 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта